Zachte SpeculaasChocoBrokken

marleen-sahetapy-fotografie-stichting-wellnes-bij-tante-brocante-25-2

Ingrediënten :

100 gram havermeel

100 gram amandelmeel

25 gram tapiocameel of arrowroot

2 eetlepels speculaaskruiden

1 theelepel natriumbicarbonaat (bakzout)

1 theelepel gemalen gemberpoeder

50 gram kokosroom

100 gram roomboter of kokosolie

Sap en rasp van een biologische mandarijn

10 medjool dadels

75 gram chocolade van 92% (vivani-licht gezoet met kokosbloesemsuiker)

Bereiding:

Meng de droge bestanddelen goed door elkaar. Blender de dadels, de kokosroom, de olie (kokos of olijf) met de rasp en het sap van de mandarijn. Maak een deeg van de droge en natte ingrediënten. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verdeel het deeg over een bakblik, eventueel met bakpapier er onder.

Ongeveer 45 minuten bakken. Hangt even af van hoe dik je de plak maakt. Soms is een half uur al genoeg.

Laat de koek afkoelen. Breek in stukken. Laat de chocolade au bain-marie smelten, en smeer de bovenkant met een boterkwastje in met de chocolade. Smullen!!