Nieuwsbrief
Wil je voortaan onze nieuwsbrieven ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter!
Ik heb een enorme passie voor voeding. Voeding op vele niveau’s, want voeding is zoveel meer dan eten alleen. Voeding is alles wat je tot je neemt. Wat je ziet, (aan)raakt, voelt, hoort en proeft, met al je zintuigen. Ziel&Zalig neemt je mee in een wereld van verhalen, gedichten, inspiraties EN van heerlijke gerechten. Want kleur, geur, smaak… koken en eten zou je met heel je wezen kunnen ervaren.
In mijn keuken vind je vooral pure voeding. Voeding zonder E-nummers of andere toevoegingen, zoals synthetische kleur-, geur en smaakstoffen. Zonder schadelijke transvetten. Alles zelf gemaakt, met zuiver, biologische, en zoveel mogelijk verse producten. En waar mogelijk zo uit de natuur in de eigen omgeving geoogst. Vegetarische maaltijden en gerechten met vlees en vis. Als ik vis of vlees eet dan kies ik voor wilde vis en voor vlees van graasdieren, die met liefde verzorgd zijn, die volop bewogen hebben, lekker in de wei hebben gestaan en goed gras hebben gegeten of vrij gevlogen hebben. Echt vlees. Daarnaast voeding met noten en zaden. Met heerlijke zuidvruchten waar je je gerechten prima mee kunt zoeten. Met goede oliën en vetten. Met fantastische kruiden en specerijen. Met essentiele olien. ZielZalige voeding! En dat is dus vooral: Lekker eten om volop van te Genieten!
De principes van de oervoeding inspireren mij bijzonder. De oervoeding is gebaseerd op onze genen, die anno nu nog bijna hetzelfde zijn als miljoenen jaren geleden, de oertijd. Oervoeding betekent in principe eten zonder granen, suiker en zuivel. Ik maak daarbij wel enkele zijsprongetjes. Omdat ik er niet van hou voedselsoorten per definitie uit te bannen, omdat we allemaal uniek zijn, onze genen verschillen en we daarom ook anders op voeding kunnen reageren en regelmatig eens vegetarisch of veganistisch eten ook een goed idee is. In mijn keuken gebruik ik soms rauwe zuivel, zoals echte heerlijke grasboter of slagroom en kefir en yoghurt, van rauwe melk van graasdieren of rauwmelkse kazen. Hierin zitten nog de enzymen die in gepasteuriseerde melkproducten ontbreken. Ook gebruik ik gefermenteerde granen in mijn keuken. Hier en daar havermout en daarnaast alternatieven voor andere granen. Want die zijn er genoeg.
Het is mijn passie mensen te inspireren om creatief met hun voeding om te gaan. Eens te kijken, naar wat je eet, wat je patronen zijn. Eigenlijk is het kijken naar wat er nu werkelijk in je leeft. Wat geven de verschillende voedingsmiddelen je. Zijn er alternatieven. Wat past bij jou. Hoe zou jij als je dat wenst je eetpatroon willen veranderen op een manier die je plezier geeft. Want eten mag toch een feest zijn. Wie weet kunnen mijn inspiraties, mijn verhalen over alles wat in de natuur groeit en bloeit en mijn recepten jou misschien een eyeopener geven of je inspireren.
Ik ben opgeleid tot Epigenetisch Therapeut. De epigenetica zegt alles over factoren van buitenaf, zoals voeding, die in staat zijn genetische processen, en dus gezondheid en ziekte, te beïnvloeden. Daarnaast verdiep ik me al vele jaren in de kruidengeneeskunde, de aromatherapie en de kleurentherapie. In mijn tuin vind je een scala aan kruiden en planten die in allerlei gerechten gebruikt worden.
Schrijven is een passie die past bij mijn passie voor voeding. Ik schrijf over dingen die ik tegen kom in het leven van alledag, in de natuur, in ontmoetingen … en ook hiermee wil ik mensen inspireren in blogs en gedichten. Met Ellen Wagenaar, aromatherapeute en tevens mijn schoonzus, heb ik het prachtige boek Eetbare Schoonheid geschreven en uitgegeven, met recepten, verhalen en gedichten en heel veel recepten voor het maken van je eigen aromatische huidverzorging en de (h)eerlijkste gerechten. Schoonheid, gezondheid, voor je binnen- en buitenkant. Dit boek is natuurlijk ook bij mij in Het ZonneHuis te koop. Je kunt het boek bestellen door een mailtje te sturen naar info@hetzonnehuis.nl of je komt eens gezellig in het zielzalige winkeltje waar ik nog meer leuke producten verkoop.
Waar kun je nu het beste geïnspireerd raken tot het zelf lekkere en gezonde gerechten maken? In de keuken! Bijvoorbeeld in mijn zielzalige keuken. In mijn keuken in Het ZonneHuis kun je verschillende workshops volgen, van Keukenlef, tot Kruidje-Roer-Me, Blije koffie & thee, Zalven maken en Lief zijn voor je huid! Alle workshops zijn ook exclusief en op aanvraag te boeken voor bijvoorbeeld een vriendinnengroep, teamactiviteit of familieuitje.
Catering in het Zonnehuis
Het is mogelijk om als gast in Het ZonneHuis gebruik te maken van oercatering van Annemarie. Ze kookt in Het ZonneHuis regelmatig voor groepen die een workshop geven. Dit kan varieren van een avondmaaltijd, tot het verzorgen van een lunch, versnaperingen voor bij de koffie of thee, of een totaalpakket van ontbijt tot diner.
Hiervoor kun je je wensen kenbaar maken en een offerte opvragen via een mail:
Kijk voor meer informatie op mijn facebookpagina
Met liefde
Gerechten bereiden
In bewustzijn
Van wat de aarde
Liet groeien
Voeding
Met hart en ziel
Evoluerend
Zich ontwikkelend
In veranderende tijden
Oeroude basis
Die wegen baant
Naar Nieuwe Aarde
Wil je voortaan onze nieuwsbrieven ontvangen?
Laat dan hier je gegevens achter!