Yes…het is maandag!

63021c9bed3a413a8180d12102797d27

Dat heb ik een tijdje niet gevoeld, het fijn vinden dat een nieuwe week begint, waarin er allemaal mogelijkheden voor me liggen. Vermoeid na een drukke zomer, wat teleurstellingen te verwerken gekregen, processen in mijn leven die aandacht nodig hadden, en ineens was het te veel. Op alle fronten was het ineens te veel. Mijn lichaam deed pijn, en niet een klein beetje. Alles piepte en kraakte…en emotioneel piepte en kraakte het mee omdat er van alles werd aangeraakt. En mocht ik terugstappen, naar mezelf, naar ruimte creëren voor mij. Naar binnen keren. En het was even pittig. De confrontatie met mezelf, met hoe ik dingen doe, en hoe weinig hulp ik daarbij vraag of toelaat van mijn omgeving. Pas toen mijn lichaam begon te schreeuwen…Annemarie….nu is het genoeg, sta stil, voel, voel van binnen, voel van buiten, voel, ervaar en rust uit en onderzoek en ontdek en kijk naar jezelf, en naar wat verandering vraagt, of bewustzijn. Andere bewegingen. Nieuwe bewegingen. En ze zijn ingezet. Dus, Yes, het is maandag. Mijn ochtendduik genomen in de vaart…tussen regen en zonnestralen door…en nu in de startblokken…(niet om weg te racen, want ik zit lekker in mijn pipowagentje, op mijn favoriete plekje met een bakje zielzalige koffie) om heel bewust van alles in gang te zetten dat goed is voor mij. Waar ik voeding van krijg, want ha ha, voeding, dat is echt meer dan dat wat je in je mond stopt hoor. Voeding gaat over durven zijn met jezelf en met wat je beweegt, is de relatie met de ander, met de natuur, is doen waar je hart sneller en blijer van gaat kloppen, en is ook af en toe niets doen, zitten, stil zijn en de wereld om je heen de wereld laten, tot jij die wereld weer in kunt stappen, in verbinding met jezelf.

Vanaf nu is maandag mijn blog-dag. Om te delen wat me bezig houdt en wellicht jou daar mee te raken of te inspireren. Vandaag even geen recept uit mijn zielzalige keuken. Vandaag is het een hartsrecept, of hartewens, om vooral goed voor jezelf te zorgen. Een recept dat voor iedereen anders zal zijn, omdat alleen jij weet wat jij vandaag nodig hebt om ook weer te kunnen voelen, Yes, het is maandag, of dinsdag of woensdag, of wat voor dag dan ook!