BataatPompoenWortelHapjes

2016-09-28-11-04-12

Voor minimaal 20 hapjes

Ingrediënten:

Ongeveer 750 gram zoete bataat, pompoen en wortel

1 eetlepel pittige kerriepoeder

Keltisch zeezout naar smaak

1 ei

100 gram meel (bakbananenmeel, chufameel of amandelmeel)

1 teentje knoflook

1 ui

sesamzaad

Bereiding:

Kook de in stukken gesneden bataat, pompoen en wortel in wat water tot het beetgaar is. Giet het resterende water af. Verwarm de oven voor op 160 graden. Pureer samen met de andere ingrediënten, behalve het sesamzaad, tot een soort zacht deeg. Als het te vloeibaar is doe je er nog wat extra meel door. Schep kleine hoopjes op een bakblik met bakpapier…of nog leuker, vul er leuke bakvormpjes mee. Strooi er nog wat sesamzaad overheen en bak ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven. Heerlijk hapje bij de borrel of lunch.