Tropische kokosbonbon
Een simpel recept voor een kokosbonbon, gemaakt van Santen, een kokosblok, te koop in zowel de natuurvoedingswinkel als veel supermarkten of toko’s. Een goedkoper alternatief dan kokosboter met een heerlijke smaak.
Ingrediënten
200 gram Santen (kokosblokken)
50 gram honing (koudgeslingerd)
Zest (rasp) van een biologische sinaasappel
een handje gevriesdroogde aardbeien of frambozen (kun je veelal op de markt krijgen in de notenkraam. Lijkt heel duur, maar is super licht fruit, dus met bijvoorbeeld 50 gram heb je al een flinke zak vol!)
Bereiding
Laat de Santen au bain marie smelten. Voeg de honing, de zest van de sinaasappel en het gevriesdroogde fruit toe en mix goed door elkaar. Vul ijsvormpjes of bonbonvormpjes met de massa, zet een half uurtje in de vriezer en bewaar daarna in de koelkast. (En eet er een paar voordat je dat doet, want ze zijn zomaar op!)