Op reis

Paspoorten-check
Visa-check
Verzekering-check
Zonnebrand-check
Anti-muskietenolie-check
En zo kan ik nog wel even doorgaan…check check check
Nee….ik ben niet zomaar weg. Het is even wat georganiseer, om met een gerust hart los te kunnen laten, ons bedrijf en huis in heel liefdevolle vertrouwde en goede handen te geven, en op reis te gaan. Bijna is het zover. We kunnen de lokroep van de dolfijnen en het zingen van de walvissen al bijna horen. Bevoorrecht dat we deze kans krijgen, dat we op Hawaii mogen koken en genieten.
Een reis waarin we even los mogen van een druk leven thuis. Een tijd om naar binnen te keren, de mooie energie van Hawaii binnen te laten komen en te voelen waar we nu zijn, nu staan in ons leven en wat we willen als we weer terug zijn. In een nimmer stoppende verandering. Nog belangrijker voelt dit dan ooit. Mede door een diep geraakt zijn door het afscheid in deze dagen voor ons vertrek van een zo dierbaar belangrijk iemand in ons leven, voor wie het aardse leven het einde nadert. Verdrietig in het besef dat als we terug komen van onze reis zij er waarschijnlijk niet meer zal zijn, behalve voor altijd in ons hart. Nog meer beseffend hoe intens belangrijk het NU is, en de keuzes die je daarin maakt. Omdat vandaag ook morgen beïnvloedt. Blij weemoedig, zo voelt het een beetje vandaag. Blij, verheugd, om op reis te gaan, weemoedig door het afscheid. En nee, dat is niet erg, de weemoed, de geraaktheid die pijn doet. Het is er allebei, en dat is het leven. Het mag er zijn, alles wat er is. Als de Stille Oceaan, waar we naar toe gaan, elke dag anders, met golven of stilte. Het water waar we over enkele dagen in rond mogen dobberen, in onze wetsuits, met snorkel op ons hoofd en flippers aan onze voeten. Water dat heelt, water dat streelt, alles wat in je leeft.
Geniet, dat is misschien wel mijn boodschap van vandaag. Niet elk moment misschien, maar wel tussen alles door. Wat er ook maar speelt in je leven.. Kleine momenten, grote momenten.
Vanuit Hawaii zal ik vast wel eens wat laten horen …. via een recept (Hawaiiaans natuurlijk) of een berichtje, gedichtje of verhaal. Hou mijn facebookpagina ziel&zalig maar in de gaten …. en voor nu zeg ik Aloha …. een Hawaiiaanse groet met een zo mooie betekenis. Alo– samenzijn, in het moment, oha – vreugdevolle genegenheid, plezier, ha – levensenergie, leven, adem. Aloha voor jou!