kerstmuffins met walnootamandelspijs

Voor 14  muffins

 Ingrediënten spijs:

50 gram walnoten

50 gram amandelmeel

1 theelepel Ceylon kaneel of 2 druppels biologische essentiële kaneelolie

1 theelepel gemberpoeder of 2 druppels biologische essentiële gemberolie

Rasp van een biologische sinaasappel

50 gram dadelstroop

1 klein ei

 

Ingrediënten deeg:

100 gram bakbananenmeel

50 gram kokosrasp

2 eieren

100 gram kokosolie

1 biologische sinaasappel

1 eetlepel gemalen kaneel

1 eetlepel gemberpoeder

7 Medjool dadels (bij kleine dadels iets meer gebruiken)

Snufje zout

Theelepel bicarbonaat

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maal de walnoten tot meel. Vermeng met het amandelmeel en de andere ingrediënten voor het spijs. Leg even in de koelkast.

Meng voor het deeg eerst de droge ingrediënten met elkaar. Laat de kokosolie au-bain-marie smelten. Doe de eieren, de kokosolie, de sinaasappel en de dadels in een keukenmachine en meng tot een vloeibaar mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een zacht deeg. Je moet het nog met een lepel kunnen scheppen. Schep in elke muffinvormpje één eetlepel van het deeg. Maak balletjes van het spijs en druk de balletjes fijn tot een ronde plak. Leg in elk muffinvormpje een plakje spijs op het schepje deeg. Schep bovenop het spijs nog ongeveer een theelepel van het deeg. Strooi er wat amandelschaafsel overheen. Bak ongeveer 40 minuten in de oven, tot het amandelschaafsel bruin kleurt en het stevige muffins zijn geworden.