Kerstkokospudding met sinaasappelsaus en kokosslagroom


Voor 6 toetjes

Ingrediënten pudding:

250 ml volle kokosmelk
2,5 eetlepel chiazaad
2 rijpe peren
1 eetlepel speculaaskruiden
4 medjooldadels

Ingredienten sinaasappelsaus:

Rasp van een biologische sinaasappel
De sinaasappel zelf
2 medjooldadels
1 eetlepel chiazaad

Ingredienten kokosslagroom:

1 blik kokosmelk
1 eetlepel honing
1 druppel essentiële olie van sinaasappel

Bereiding:

Blender de ingrediënten voor de pudding tot een moes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Blender de ingrediënten voor de sinaasappelmoes op dezelfde manier.
Schep het dikke gedeelte uit het blik kokosmelk en mix dat met de honing en de druppel essentiële olie. Laat opstijven in de koelkast.

Schep de pudding, de saus en de kokosslagroom in laagjes in een mooi glaasje. Serveer er eventueel een reepje sinaasappelschil bij.
Een glaasje Grand Marnier is ook niet te versmaden bij dit heerlijke toetje!