Warm Kaneelbrood

2016-12-05-10-50-52

Ingrediënten:

50 gram kokosmeel

50 gram bakbananenmeel (kun je ook vervangen door tapiocameel of arrowroot)

50 gram chufameel (kun je ook vervangen door amandelmeel)

50 gram kastanjemeel

3 eieren

150 ml kokos- of amandelmelk

sap en rasp van 1 biologische citroen

1 theelepel bicarbonaat

Snufje Keltisch zeezout

Snufje vanillepoeder

1 flinke eetlepel ceylon kaneel (speculaaskruiden zijn natuurlijk ook heerlijk)

Optioneel: 2 druppels eko kwaliteit kaneelschors olie

2 handen vol in stukjes gesneden gedroogde zuidvruchten als vijgen, abrikozen, moerbeien, rozijnen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng in een kom de eieren met de melk, de sap en de rasp van de citroen (en optioneel de druppels kaneelolie). Laat de zuidvruchten even weken in dit mengsel.

Meng in een andere kom de droge ingrediënten.

Roer de droge en natte ingrediënten tot een mooi beslag.

Je kunt van dit beslag een brood maken of je kunt op een bakblik met bakpapier hoopjes maken van het beslag waardoor je kaneelbolletjes krijgt.

Bak het brood ongeveer 40-50 minuten. Bolletjes hebben iets minder tijd nodig.

Lekker warm opeten, met een klontje kokosboter, ghee of roomboter. Of een lekkere sinaasappelmarmelade……Mmmm……!