Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Helingshut voor Vrouwen met het thema Innerlijk Kind

maart 9 -09:00 - 17:00

- EUR 89,00

Geheelde Vrouwen – Een reis door je leven 

Wat mooi dat in deze tijd vrouwen weer meer samen komen, delen, helen, ervaren en verbinden. Tijd om met vrouwen de hut in te gaan, te verdiepen, in je eigen proces te stappen en tegelijk te voelen dat je samen bent. We zijn nodig op Moeder Aarde. In wie we werkelijk zijn. In onze creatiekracht. De 4 hutrondes in deze hut, staan voor de 4 windrichtingen en voor de 4 periodes in je leven, van baby tot peuter, van kleuter tot jong kind, van tiener tot jongvolwassene en van volwassene tot de vrouw van nu!

Over de helingshut

De hut is een eeuwenoude plek van gebed, zuivering en heling. De hut is over de gehele wereld verspreid te vinden, bij de indianenstammen in Noord-Amerika maar ook op andere plekken in de wereld, zoals bijvoorbeeld in Siberië. De zweethut bestaat uit wilgentakken die tot een koepel zijn gebogen. De hut wordt afgedekt met wollen dekens zodat het binnen aardedonker wordt. De ceremonie is een oeroud reinigingsritueel dat je lichaam en geest kan reinigen en je op vele niveaus kan voeden en bewust kan maken.

Ceremonie 

Wij verbinden de oude prachtige kennis van de ‘zweet’ hut met nieuwe elementen. En dat voelt licht, vrij en speels. We maken naast oude liederen ook gebruik van nieuwe liederen. Verbinding staat centraal, Wij willen je meenemen in de diepte van jezelf, in verbinding met jou en de ander.

We stappen met elkaar de lente in, de tijd van nieuw begin en naar buiten komen. We hoeden het vuur op de mooie vuurplek en we gieten het water in de ceremonie in de hut. Deze dag wordt begeleid door Susanne en Annemarie. Kees en/of Eelco zijn de vuurmannen die het vuur hoeden en borging geven aan de vrouwen in de hut.

Intentie van de ceremonie in en rondom de hut

Het donker en de intense warmte, evenals het vuur en het licht van de zon, heeft de kracht je dicht bij je jezelf te brengen, naar je lijf, naar wat je voelt, naar wat je beweegt. Je daalt als het ware af in jezelf en kunt daarin van alles tegenkomen. Wat vraagt je aandacht op dit moment in je leven en welke ruimte kun je ervaren om daar ook echt bij stil te kunnen en durven staan. Daartoe nodigt de ceremonie uit.

In de rondes is er afwisselend ruimte voor stilte, gebed, delen en zang. Met je aandacht bij je ademhaling zijn kan je proces vergemakkelijken. Soms gaat de deur open voor frisse lucht of voor het binnenlaten van nieuwe stenen. Als het nodig is om tussen de rondes in even naar buiten te gaan, of zelfs tijdens een ronde als je voelt dat dat nodig is, kan dat altijd.

Roept de hut naar je, voel je dan welkom. Stuur een berichtje naar info@hetzonnehuis.nl.

liefs, Susanne en Annemarie

Gegevens

Datum:
maart 9
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
EUR 89,00

Gegevens

Datum:
maart 9
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
EUR 89,00