ZielZalige Keuken

keuken klein

Ja….het is eindelijk zover. Ik heb een nieuwe keuken…en wat fijn zeg, na een periode van verbouwen, stof, overal je spullen rondslingeren en niets kunnen vinden…en met kunst en vliegwerk toch nog ZielZalige maaltijden op tafel toveren! Maar nu is het wel echt heel heel fijn zeg…in mijn fijne keuken knutselen met heerlijke eerlijke ingrediënten! De foto kan eigenlijk niet heel goed laten zien hoe heerlijk mijn keuken is…..want het is er zonnig…licht…kleurrijk….gewoon puur genieten.

Het afgelopen weekend heb ik voor het eerst in mijn nieuwe keuken voor een enthousiaste groep mensen mogen koken. Zij komen regelmatig met een groep hier in Het ZonneHuis om er hun training te geven….en ik mag het eten verzorgen, dus dat is elke keer weer een uitdaging om iets origineels op tafel te zetten. En dat lukt…want tenslotte is voeding mijn passie! Op de receptenpagina heb ik van een van de gerechten van dit weekend het recept gedeeld!

Aan mijn nieuwe keukenblok heb ik een soort van barretje, waar ik op mijn rode kruk, onder het genot van mijn morgencappuccino inspiratie verzamel, door te lezen, te bladeren, en dus allerlei recepten langs zie komen die mijn weer prikkelen om er een eigen gerecht van te maken. Begin januari was ik in Calabrië, Italië, waar ik in de boomgaard van het fantastische bedrijf Il Bergamotte, bergamotvruchten mocht plukken. Wat een ervaring…en wat een heerlijke zonnevrucht…en ja, je raadt het al…ik heb er heel wat in mijn koffer meegenomen naar huis…want in Nederland kun je ze niet zo gemakkelijk verkrijgen.

Ik hoop in de komende tijd, nu de verbouwing achter de rug is, regelmatig wat leuks te schrijven hier…over van alles wat met voeding te maken heeft. Tot snel!