Vrolijke zomerbietensalade met bloemen

Ingredienten:

3 middenmaat zomerbietjes

1 ui

1 kleine knolvenkel

paar zomerwortelen

handvol (onbespoten) bloemen van kaasjeskruid, Oost-Indische kers, borage, goudsbloem, teunisbloem, driekleurig viooltje

handvol fijngesneden bieslook en peterselie

dressing van extra vierge olijfolie met een scheutje balsamico azijn, 1 eetlepel honing en een scheutje kokosroom. Extra lekker wordt de dressing als je er wat vers sinaasappelsap doorheen mengt en de rasp van de sinaasappel.

Bereiding:

Snij de verschillende groenten met een mandoline (groente-en-fruitschaaf) of het grove mes van de keukenmachine in schijfjes. Masseer de groenten met de zomerdressing zodat de groenten de olie kunnen opnemen.

Laat even intrekken en serveer in een grote saladeschaal. Versier de salade met de bloemen en de kruiden. Geef er nog wat extra dressing bij in een mooi kommetje!

Heerlijk bij de barbecue!