Pompoenpitcrackers
Ingrediënten :
100 gram pompoenpitten (gemalen)
75 gram zonnebloempitten (gemalen)
50 gram hennepzaad
1 ei
Handje fijne gedroogde zeesla
Flinke scheut olijfolie
1 eetlepel kerriepoeder
Theelepel Keltisch zeezout
Sesamzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng alle ingredienten tot een plakkerige bal.
Neem twee vellen bakpapier en leeg de deegbal er tussen. Rol met een deegroller het deeg tot een dunne plak. Ongeveer een halve centimeter dik. Des te dunner des te knapperiger.
Haal het bovenste vel van de plak deeg en maak van een mooi vierkant van de dunne plak.
Snij met de achterkant van een mes kleine vierkantjes in het deeg. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Schuif het bakpapier met de deegplak op een rooster en zet het in de oven. De crackers goed in de gaten houden, na ongeveer 20 minuten zijn ze al klaar. Als ze goudbruin zijn haal je het rooster uit de oven, laat de crackers even afkoelen en breek ze daarna in stukjes.
Heerlijk met een goede pesto! Of bij de soep of salade!