Pepernoten met een zonnetje

Ingrediënten:

50 gram bakbananenmeel
50 gram kastanjemeel
50 gram amandelmeel
50 gram roomboter (of kokosboter)
40 gram kokosbloesemsuiker
10 gram speculaaskruiden

5 druppels essentiële sinaasappelolie (opgelost in de kokosbloesemsuiker)
scheut amandel/kokosmelk
snufje zout

Bereiding:

Alle ingrediënten kneed je tot een stevig deeg. Eventueel meer vocht toevoegen als het deeg te kruimelig blijft. Zet het een half uurtje in de koelkast zodat de smaken van de kruiden en de sinaasappelolie goed intrekken.
De oven op 150/160 graden voorverwarmen.
Zet een bakblik klaar met bakpapier.
Van het deeg maak je mooie balletjes die je op het bakpapier legt en met een lepel ietsje plat drukt. Zet in de oven … blijf in de buurt … want na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht. Laat ze even afkoelen zodat ze knapperig worden … als het je lukt … want o, wat is het moeilijk hier niet gelijk van te gaan snoepen!!!