Najaar of toch nog nazomer?

 

De eerste “het-voelt-bijna-als-herfstweek” is geweest. Zullen we nog wat nazomerse dagen krijgen? Zou best wel fijn zijn. In en rondom Het ZonneHuis hebben we een topzomer gehad. Veel gasten. Veel mooi weer. En hier en daar een stormvlaag en regen. Genieten bij de nieuwe en grote steiger bij het water, van alles wat de omgeving te bieden heeft en van heerlijk buiten zijn.

In de tuin

De Zonnetuin heeft dit jaar een fantastische oogst. De hele zomer konden we courgettes uitdelen. En ze groeien nog steeds. Net als de pompoenen, bietjes en nog vele andere groentes. Kees zijn enthousiasme voor een nieuwe manier van tuinieren werpt zijn vruchten af. De herfsttuin heeft ook nog veel rijkdommen in de tuin. We oogsten nog dagelijks. Bramen, bloemen, kruiden. Puur genieten en veel nieuwe recepten die zo tot leven kunnen komen. Mmmmmmm.

Erica maakte een heus bijenhotel in de tuin zodat nog meer insecten de tuin kunnen bevolken. Want die hebben we nodig. Er waren enorm veel vlinders in de tuin dit seizoen, nippend van de nectar, van bloem naar bloem vliegend. Prachtig.

Annemarie kon je vooral vinden tussen de kruiden en bloemen. Ook die groeiden meer dan fantastisch dit jaar. Van de heerlijkste culinaire rozen ter wereld, de Rosa damascena heeft Annemarie rozenjam, rozenazijn, rozencakejes, rozenbalsamicocreme en nog veel meer rozenlekkers gemaakt. Natuurlijk te koop in het zielzalige winkeltje bij Het ZonneHuis.

Activiteiten

De najaarsactiviteitenkalender heeft zich al weer gevuld met mooie trainingen en workshops. Laat je inspireren. We zien je graag eens in Het ZonneHuis!