Kokos Chai Koffie met Sinaasappelolie

2juni2013 012

Ingrediënten:

1 eetlepel chai kruiden
200 ml water
150 ml kokosmelk
2 theelepels cichoreikoffie (pacha heeft een goede gemalen oploskoffie van cichoreiwortel)
1 theelepel rauwe cacaopoeder
1 theelepel kokosbloesemsuiker
halve theelepel gemalen kaneel
kwart theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel ghee (ayurvedische boter), vermengd met 2 druppels biologische sinaasappelolie

Bereiding:

Meng de chai kruiden door het water en breng langzaam aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de cichorei, de cacao, de kokosbloesemsuiker, de kaneel en de kurkuma door elkaar. Voeg een beetje heet water toe en roer alles nog eens goed door. Meng de sinaasappelolie door de ghee. Dit omdat etherische olie niet oplost in water, maar wel in vet. Verwarm de kokosmelk. Zeef de chaikruiden uit het water. Je hebt nu een lekker pittige chaithee. Vermeng met de kokosmelk, het koffiemengsel en de ghee met de sinaasappelolie. Roer even heel goed door elkaar heen. Strooi er eventueel nog een beetje extra cacao of kaneel over, of als je dat in huis hebt…een schepje kokosroom! En geniet van je KokosChaiKoffie!