Gevulde koekjes met bergamotmarsepein

(voor ongeveer 20 gevulde koekjes)

Ingrediënten marsepein (liefst een dag van tevoren maken)

100 gram amandelmeel

50 gram honing

Rasp van een kleine biologische bergamotvrucht of 4 druppels biologische bergamotolie

Bereiding marsepein

De amandelmeel, honing en rasp van de bergamot goed door elkaar heen mengen tot een deegbal en een nachtje laten rusten in de koelkast.

Ingrediënten koek

250 gram amandelmeel

100 gram kokosolie (au bain-marie gesmolten)

1 klein ei voor het deeg

50 gram kokosbloesemsuiker

1 theelepel bicarbonaat

½ theelepel vanillepoeder

Snufje Keltisch zeezout

1 klein ei om de bovenkant van de koekjes mee in te smeren

Bereiding koekjes met de marsepeinvulling

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de ingrediënten voor de koek tot een mooi deeg. Als het iets te veel plakt voeg je nog wat amandelmeel extra toe.

Neem een stukje koekdeeg van ongeveer 10 gram en maak er met je handen een rond plakje van dat je op een stuk bakpapier legt. Neem ongeveer 5 gram van de marsepein en maak er ook een rond plakje van dat je boven op het deegplakje legt. Neem dan nog een stukje van ongeveer 10 gram van het koekdeeg en maak er wederom een plakje van. Leg het over de marsepein en het onderste deegplakje en druk het rondom aan. Smeer de bovenkant van het gevulde koekje in met wat geklutst ei. Maak op dezelfde manier de andere gevulde koekjes. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Smullen!