Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zweethut bouwen & zweethutceremonie

19 oktober 2019 -10:00 - 17:00

- EUR 50

 

oktober2012 021

Op zaterdag 19 oktober bouwen we een nieuwe zweethut die we daarna inwijden met een zweethutceremonie. Dit wordt door Het ZonneHuis georganiseerd in samenwerking met Koos Hemstra en Peter Toen.

Een zweethut is een plaats van gebed, zuivering en heling. De hut is over de hele wereld verspreid te vinden, onder andere bij de indianenstammen in Noord-Amerika. De zweethut is gebouwd met wilgentakken. Met lange takken wordt een soort koepel gevormd. Een heilige, veilige plek, als een baarmoeder. De hut wordt afgedekt met dekens en afdekzeil, zodat het binnen aardedonker wordt.

De vier elementen spelen een grote rol in de hut en de rituelen er om heen, zoals het opbouwen van de vuurplek. Het Vuur, de Aarde, het Water en de Lucht worden ceremonieel geëerd. Evenals de 4 windrichtingen. Ze zijn onze leraren. Met hout en stenen wordt de vuurplek opgebouwd, met vuur wordt het hout in brand gestoken en via dit vuur de stenen opgewarmd en met water worden de hete stenen begoten als ze in de zweethut binnen gebracht zijn en de hut met warmte en stoom vullen.

Deze ceremonie is een bijzonder krachtig zuiveringsritueel. In de ruimte wordt gezongen, gedeeld, gedrumd, en je lichaam, ziel en geest worden gereinigd. Het kan een diepgaande ervaring zijn en een transformatie geven op thema’s die je meeneemt de hut in.

De zweethut is een speciaal intens moment voor jou, en samen met anderen. Verbinding met jezelf, verbinding met de aarde, met het leven en met alle elementen.

Gegevens

Datum:
19 oktober 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
EUR 50

Gegevens

Datum:
19 oktober 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
EUR 50