Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zweethut van Oud naar Nieuw

21 december 2019 -10:00 - 18:00

- EUR 50

oktober2012 021

Een bijzondere moment voor een zweethut, op de grens van oud naar nieuw. Ook in 2019 wordt er in Het ZonneHuis een zweethut georganiseerd in samenwerking met Koos Hemstra en Peter Toen, op zaterdag 21 december. Een speciaal ritueel aan het einde van het jaar waardoor de hut een moment kan zijn van het loslaten van het oude, op weg naar het nieuwe.

Een zweethut is een plaats van gebed, zuivering en heling. De hut is over de hele wereld verspreid te vinden, onder andere bij de indianenstammen in Noord-Amerika. De zweethut is gebouwd met wilgentakken. Met lange takken wordt een soort koepel gevormd. Een heilige, veilige plek, als een baarmoeder. De hut wordt afgedekt met dekens en afdekzeil, zodat het binnen aardedonker wordt.

De vier elementen spelen een grote rol in de hut en de rituelen er om heen, zoals het opbouwen van de vuurplek. Het Vuur, de Aarde, het Water en de Lucht worden ceremonieel geëerd. Evenals de 4 windrichtingen. Ze zijn onze leraren. Met hout en stenen wordt de vuurplek opgebouwd, met vuur wordt het hout in brand gestoken en via dit vuur de stenen opgewarmd en met water worden de hete stenen begoten als ze in de zweethut binnen gebracht zijn en de hut met warmte en stoom vullen.

Deze ceremonie is een bijzonder krachtig zuiveringsritueel. In de ruimte wordt gezongen, gedeeld, gedrumd, en je lichaam, ziel en geest worden gereinigd. Het kan een diepgaande ervaring zijn en een transformatie geven op thema’s die je meeneemt de hut in.

De zweethut is een speciaal intens moment voor jou, en samen met anderen. Verbinding met jezelf, verbinding met de aarde, met het leven en met alle elementen.

 

Gegevens

Datum:
21 december 2019
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
EUR 50

Locatie

Het Zonnehuis
Meerswal 9
Exmorra,
+ Google Maps

Organisator

Het ZonneHuis

Gegevens

Datum:
21 december 2019
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
EUR 50

Locatie

Het Zonnehuis
Meerswal 9
Exmorra,
+ Google Maps

Organisator

Het ZonneHuis