In Beeld

In beeld komen. Zichtbaarheid, zichtbaar zijn, zichtbaar dúrven zijn. Dat thema heeft mij vorige week behoorlijk bezig gehouden. Wat een schat aan nieuwe inzichten heb ik verzameld. Een dieper bewustzijn van mezelf en een mogen beseffen hoeveel verder ik al was gekomen in dit thema dan ik dacht.

Ik schreef het al in een het kleine voorstukje vorige week, dat het nog wel een dingetje was in mijn leven. Want hoe doe je dat? Hoe presenteer je jezelf, in je kwaliteiten, in je boodschap, in je zijn. Hoe doe je dat op een manier die van jou is, die bij jou past als mens. Wat voegt het toe, zichtbaar zijn. En ja, wat is zichtbaarheid eigenlijk? Waar gaat het werkelijk om? Dat kwam prachtig terug in een van de vragen die me het meeste raakte tijdens de training “Start met beeld”, van Marleen en Dannis Sahetapy, waar ik afgelopen week aan deelnam. (een echte aanrader, dus kijk eens op www.startmetbeeld.nl ) De vraag was; “wat is je verhaal”. En in het verlengde daarvan; “wat heeft je verhaal te maken met je bedrijf”. Het kan me opnieuw raken. Wat is mijn verhaal. Het raakt precies de kern in mij waar mijn pijn ligt en mijn drempel. Dat zag ik ook terug bij de andere deelnemers. Maar we durfden het. Voor de groep iets van ons verhaal delen en daarmee lieten we zien van waaruit wij ons bedrijf vorm geven of willen geven. Deze vraag maakte direct zichtbaar waar de knelpunten zitten. Waar je nog niet zichtbaar durft te zijn. En daar waar dat belicht werd kwam bij iedereen de onderliggende passie tevoorschijn. Het waarom van wat je doet of wat je wilt.

Het grootste geschenk van deze dag voor mij: het ten diepste gevoeld hebben dat zichtbaar zijn in wezen helemaal niet gaat om die video of die foto. Het gaat er om of jij er ook echt bént, in die video of die foto. Dat je verhaal, je intentie, je boodschap gevoeld kan worden. Dat het echt is. Mijn verhaal is een verhaal van een groot deel van mijn leven zonder bodem te zijn geweest, vanuit een onveilige geschiedenis, waardoor er een enorme angst was om mij zichtbaar te maken. Daar doorheen stroomde altijd een kracht die me in beweging liet komen, om mijn geschiedenis niet meer de macht te geven me krachteloos te maken. En soms gebeuren er in dat proces dingen die maken dat je de omslag kunt maken. Die omslag is er het afgelopen jaar geweest. Daarom durfde ik nu mee te doen met deze training. Durfde ik voor deze groep te gaan staan. Niet in overleving, maar gewoon echt helemaal aanwezig. Voelend dat het hier om eigenwaarde ging in plaats van anderenwaarde, waarin de ander je de erkenning moet geven die je jezelf niet geeft. En dat sta je er echt. In kracht en kwetsbaarheid. En kun je je passie overbrengen.

Mijn passie is inspireren, creëren, met ziel&zalig(heid), voeding voor lichaam en ziel. In woord, in beeld en in kleurrijke verrassende liefdevolle voeding. Dus werk aan de winkel. Eerst het prachtige boek over voeding voor je binnen- en buitenkant de wereld in brengen, dat ik met Ellen Wagenaar, mijn inspirerende (schoon)zus aan het afronden ben. Ondertussen ideeën verzamelen voor het bouwen van een nieuwe site voor ziel&zalig. Met nieuwe activiteiten. Nieuwe inspiraties. Nieuwe recepten. En natuurlijk hier en nu al gewoon lekker bezig zijn met voeding en dat delen! Inspireren, dat is wat ik doe, en wie weet ontdek jij dan dat je het zelf ook kunt. In dat waar jouw hart voor klopt. Waar jouw passie ligt. Op jouw manier. Met jouw verhaal. Go for it!

P.S; neem ook af en toe rust … want dat vergeet ik nog wel eens … en rust is ook nodig om tot creëren te kunnen komen.