Hoera, het is vandaag

En toen werd het ineens een dinsdagblog. Even heeft mijn maandagblog online gestaan tot we ontdekten dat onze site gehacked was en je op een niet zo fijne pagina terecht kwam als je via je mobiel op linkjes van facebook naar de site van het zonnehuis klikte of rechtstreeks naar de site wilde. Oeps…..niet fijn! En wat ben ik blij dat het weer is opgelost. Weliswaar in etappes omdat vanmorgen bleek dat de hacker toch nog actief was en zich had ingegraven op mijn naam. Wat naar voelt dat zeg. Confronterend. Grensoverschrijdend. Daar heb ik nog wel even over nagevoeld en gedacht.

Welkom in vandaag lieve mensen, welkom in 2017. De eerste dinsdag in plaats van de eerste maandag in dit nog steeds verse nieuwe jaar. Er werd druk gepoetst in het zonnehuis, na drukke weken met veel gasten. Klusjes die al even zijn blijven liggen opgepakt. Het oude jaar afronden en het nieuwe begroeten. En ik schrijf mijn tweede blog van het jaar 2017. De eerste blog voor een deel opgegaan in deze….want die van gisteren klopte niet helemaal meer bij vandaag en is dus net even anders geworden.

Vandaag voel ik nog meer dan gisteren dat dit een jaar is van verandering en beweging. Verandering kan je plotsklaps gebeuren. In een plotseling diep inzicht dat er iets afgelopen is. Dan kun je niets anders dan loslaten en de verandering volgen. Of zoals ik het heb ervaren tussen oud en nieuw,  iets liet “mij” los door het inzicht en ik begon te bewegen naar iets anders.

Verandering betekent ook afscheid nemen. Van mensen, van activiteiten, van materie. Van dat wat niet meer bij je past. Het hoort bij verandering. Het is een durven laten gaan van zekerheden waar we maar o zo graag aan vast willen blijven houden, maar waarbij je je eigen welzijn en behoeftes soms uit het oog verliest, of grenzen niet goed bewaakt. Maar hoe mooi en boeiend is het dat het leven je hoe dan ook altijd weer op wegen brengt die je niet verwacht had en je inzichten geeft waardoor je buiten die bekende veiligheid durft te stappen.

Ik wil in beweging komen voor wat ik echt wil. De eerste bewegingen zijn al gemaakt. Er is al afscheid genomen omdat het niet anders kon.  Soms gaan veranderingen zoveel sneller dan je had gedacht. Een groeien van nieuwe ideeën en een soort van urgentie om die naar buiten te brengen. Niet later, maar nu. Vandaag.

Voor mij is het avontuur dat roept. Iets dat vraagt om er met hart en ziel voor te gaan. Avontuur in de vorm van (kook)reizen, reizen om inspiratie op te doen, te ervaren, in de kracht van de natuur.  Avontuur in Het ZonneHuis waar ik samen met Kees  en anderen eigen trainingen, retraites en workshops neer wil zetten. En niet te vergeten, avontuur in de pan, workshops in de keuken. Ja, echt, ik heb het vaker geroepen, ik weet het, maar nu doe ik het. De ingrediënten in mij die altijd zo chaotisch en paniekerig rondrenden in mijn lijf waardoor ze niet samen konden komen zijn in een soort van alchemistisch proces tot een zielzalig concept gegroeid. In de komende weken schrijf ik daar meer over.

Hoera, het is vandaag!