Kleurrijke HerfstBroodjes

2016-10-16-20-37-54

Ingrediënten : voor 8 broodjes

1 zoete bataat, geraspt

1 kleine courgette, geraspt

2 eieren

1 flinke eetlepel bakbananenmeel

2 flinke eetlepels chufameel

1 eetlepel arrowroot (bindmiddel)

1 theelepel verse geraspte gember of gemberpoeder

Keltisch zeezout naar smaak

1 banaan, in kleine stukjes

1 peer, in kleine stukjes

Handje verse cranberries

Handvol fijngesneden verse (herfst)tuinkruiden als salie, rozemarijn, peterselie, munt, Oost-Indische kersbloemen en bladen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik muffinvormpjes of leg bakpapier op een bakplaat.

Meng de geraspte zoete bataat en courgette met het ei. Zeef het meel en de arrowroot en klop het goed door elkaar  met de eieren en de groente tot een mooi dik beslag. Voeg de gember en het zout toe. Daarna de fijngesneden kruiden en het fruit.

Vul er muffinvormpjes mee of schep hoopjes op een bakplaat. Bak gaar in ongeveer 30 minuten.