Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop kruidenzalven maken

17 oktober 2018 -10:30 - 15:00

- EUR 37,50

De natuur schenkt ons prachtige ingrediënten om zelf zalf mee te maken. De goudsbloem en de smeerwortel zijn twee planten die een bijzondere kwaliteit hebben en we gaan van beide planten een zalf maken in deze workshop.

De gouden goudsbloem, in schakeringen van geel tot oranje en bijna rood, heeft prachtige stoffen in zich om een herstellende zalf te maken voor de huid. Goudsbloemzalf is een fijne zalf bij allerlei kleine wondjes of huidirritaties. Voor de goudsbloemzalf die we deze dag maken zijn al wat voorbereidende werkzaamheden gedaan omdat de goudsbloemen die we in de zalf verwerken eerst enige weken in de olie en in de tinctuur hebben gestaan om er de kracht van de bloemen in te laten trekken. De zalf kun je versterken door er essentiële oliën aan toe te voegen waardoor je een nog specifiekere en krachtigere werking krijgt.

Smeerwortelzalf is een uitmuntende zalf bij kneuzingen, verstuikingen en allerlei klachten van gewrichten, spieren, pezen en bindweefsel. Hiervoor gaan we eerst de natuur in om de smeerwortel te oogsten. Het najaar, na de bloei, is de beste tijd om de smeerwortel te oogsten, omdat dan de geneeskrachtige stoffen het meest in de wortel aanwezig zijn. We gaan samen aan de slag om er je eigen zalf van te maken en ook deze gaan we desgewenst nog versterken door er bepaalde essentiële oliën aan toe te voegen.

De lunch op deze dag is inbegrepen en natuurlijk is er lekkers bij de koffie en thee uit de ZielZalige keuken.

De workshop is van 10.30 uur tot 15.00 uur. Minimaal 6 deelnemers.

De kosten zijn euro 37,50. Dit is inclusief een potje goudsbloemzalf en smeerwortelzalf, informatie over de kruiden en het recept om het zelf thuis te kunnen maken. Daarnaast krijg je 10% korting op producten uit het ZielZalige winkeltje.

De workshop kan op aanvraag ook nog op een extra datum plaatsvinden.

 

Gegevens

Datum:
17 oktober 2018
Tijd:
10:30 - 15:00
Kosten:
EUR 37,50

Gegevens

Datum:
17 oktober 2018
Tijd:
10:30 - 15:00
Kosten:
EUR 37,50