Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MidZomerViering met Helingshut

24 juni 2023 -10:00 - 25 juni 2023 -16:00

- EUR 179,00

We luiden de zomer in!

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni organiseren we een weekend rondom de helingshut. Op zaterdag breken we de oude hut af en verbranden die ceremonieel, om te eren wat deze hut bracht. Daarna bouwen we gezamenlijk een nieuwe hut, we gaan ademen, dansen, yinnen en na de steenceremonie op de zaterdagavond stappen we zondagmorgen in alle vroegte de hut in. Een speciale beleving, in het ochtendlicht, bij de opgaande zon. Zo luiden we de zomer in. Deze dag wordt begeleid door Susanne, Eelco, Kees en Annemarie.

Over de ceremonie

De hut is een eeuwenoude plek van gebed, zuivering en heling. De hut is over de gehele wereld verspreid te vinden, bij de indianenstammen in Noord-Amerika maar ook op andere plekken in de wereld, zoals bijvoorbeeld in Siberië. Ook in Friesland zijn nog resten gevonden van hutten. De hut bestaat uit wilgentakken die tot een koepel zijn gebogen. De hut wordt afgedekt met wollen dekens zodat het binnen aardedonker wordt. De ceremonie is een oeroud reinigingsritueel dat je lichaam en geest kan reinigen en je op vele niveaus kan voeden en bewust maken.

Ceremonie van vernieuwing

Wij verbinden de oude prachtige kennis van de ‘zweet’ hut met nieuwe elementen. En dat voelt licht, vrij en speels. We maken naast oude liederen ook gebruik van nieuwe liederen. Verbinding staat centraal, Wij willen je meenemen in de diepte van jezelf, in verbinding met jou en de ander.

Hoe zien de dagen er uit:
We ontvangen je om 10 uur, bij een heerlijk kopje koffie of (kruiden)thee, met iets lekkers. Dan gaan we naar buiten. Als de hut gebouwd is serveren we een lichte lunch. In de middag is er een ademsessie, gevolgd door een yin danza, waarin we yin yoga en dans samenvoegen. Voor de avondmaaltijd neemt iedereen wat mee om met elkaar te delen, in de vorm van een potluck. In de avond is er de steenceremonie, waarbij we alles al klaar maken voor het vuur. In de ochtend is er fruit, yoghurt, thee en koffie voor dat we de hut ingaan. Na de hut is er nog een goed gevulde soep.

Heb je interesse, laat het ons weten!

Aho! Welkom!

Gegevens

Begin:
24 juni 2023 -10:00
Einde:
25 juni 2023 -16:00
Kosten:
EUR 179,00

Locatie

Het Zonnehuis
Meerswal 9
Exmorra,

Organisator

Het ZonneHuis

Gegevens

Begin:
24 juni 2023 -10:00
Einde:
25 juni 2023 -16:00
Kosten:
EUR 179,00

Locatie

Het Zonnehuis
Meerswal 9
Exmorra,

Organisator

Het ZonneHuis