Appelbeignets van bakbananenmeel en kastanjemeel

Ingrediënten: (voor ongeveer 20 kleine beignets)

3 eieren
1 banaan
400 ml kokosmelk
75 gram groene bakbananenmeel
75 gram kastanjemeel
1 eetlepel kaneelpoeder
Snufje zout
2 grote goudrenetten
kokosolie

optioneel: 6 druppels biologische essentiele mandarijnolie door het beslag. Of de rasp van een biologische mandarijn.

Bereiding:

Meng alle ingrediënten, behalve de appels, in de blender tot een mooi dik vloeibaar beslag. (als het beslag te dun is voeg dan nog wat meel toe)
Schil de goudrenetten en haal met een appelboor het klokkenhuis er uit. Snij de appels in ronde, niet te dikke plakken.
Gebruik een kleine koekenpan voor het bakken van de beignets. Laat de pan goed heet worden en gebruik per beignet een theelepel kokosolie. Doop een appelplak met een vork helemaal in het beslag en leg in de hete pan met kokosolie. Schep met een klein lepeltje eventueel nog wat extra beslag over de beignet. Keer de appelbeignet om als die van onder mooi bruin en gaar is. Bak de andere kant gaar en klaar is je beignet. Doordat er banaan door het beslag zit zijn de beignets al lekker zoet, maar je kunt er natuurlijk nog wat ahornsiroop of honing over heen druppelen. En heb je nog beslag over, maak daar dan lekkere pannenkoekjes van!