Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HelingsHut van Oud naar Nieuw

december 29 -09:00 - 18:00

- EUR 89,00

Op donderdag 29 december organiseren we de helingsceremonie van oud naar nieuw. Op de drempel van 2022 naar 2023. In een zo bijzondere tijd die soms best wat van ons vraagt. Wat wil je laten gaan en wat wil je verwelkomen. Een gemengde reinigingsceremonie. We hoeden het vuur op de mooie vuurplek en we gieten het water in de ceremonie in de hut. Deze dag wordt begeleid door Susanne, Eelco, Kees en Annemarie.

Over de ceremonie

De hut is een eeuwenoude plek van gebed, zuivering en heling. De hut is over de gehele wereld verspreid te vinden, bij de indianenstammen in Noord-Amerika maar ook op andere plekken in de wereld, zoals bijvoorbeeld in Siberië. Ook in Friesland zijn nog resten gevonden van hutten. De hut bestaat uit wilgentakken die tot een koepel zijn gebogen. De hut wordt afgedekt met wollen dekens zodat het binnen aardedonker wordt. De ceremonie is een oeroud reinigingsritueel dat je lichaam en geest kan reinigen en je op vele niveaus kan voeden en bewust maken.

Ceremonie in de vernieuwing

Er is dit jaar een vorm ontstaan waarbij we de oude prachtige kennis van de ‘zweet’ hut verbinden met nieuwe elementen. En dat voelt lichter, vrijer en speelser. We maken naast oude liederen ook gebruik van nieuwe liederen. Verbinding staat centraal, in deze tijd waarin het meer dan ooit belangrijk is in de verbinding met elkaar te blijven waar verdeeldheid soms op de loer ligt. Wij willen je meenemen in de diepte van jezelf, in verbinding met jou en de ander.

Heb je interesse, laat het ons weten!

Aho!

Gegevens

Datum:
december 29
Tijd:
09:00 - 18:00
Kosten:
EUR 89,00

Locatie

Het Zonnehuis
Meerswal 9
Exmorra,

Organisator

Het ZonneHuis